28
апр.

Стилната, изчистена италианска нишка в мебелите на LODA е вече в Пловдив

източник: trafficnews.bg

Едно виолончело и една машина за циклене на паркет – така започва всичко за тримата мъже, основали преди 18 години АРТИСТИКО – фирмата, чиито луксозни шоуруми в Пловдив и страната вече са достатъчно известни и посещавани. Разбира се – и страст, страстта да направят най-доброто и да го предложат по най-добрия начин.

Сега компанията е лидер в изпълнението на художествени подове, съчетаващи местна и екзотична дървесина; притежава собствена фабрика, чиято производствена база е напълно обновена и продължава и до днес да се обновява с технологии и оборудване; вече произвежда кухни и мебели, както и нова за българския пазар луксозна дограма, комбинираща алуминий отвън и дърво отвътре, луксозни интериорни врати; изпълнява цялостни интериори…

А от скоро домът на компанията, наречен Home Park, приюти под покрива си освен Артистико, и мебелите на световния играч в обзавеждането LODA. Снощи на изискан коктейл в шоурума на бул. “Санкт Петербург” в Пловдив беше представена турската марка Loda Mobilya, един от най-силните представители на производителите в сектора обзавеждане. Тук, в Пловдив, е последният магазин на марката, с който прокарва висококачествената си и стилна линия в Европа.

Защо LODA? С какво турските мебели привлякоха вниманието на творящата и креативна пловдивска фирма Артистико?

Тодор Недялков – управител: “Дълго време се колебаехме коя фирма да стане наш партньор. В момента, в който се запознахме с LODA и видяхме тяхната продукция, техния индивидуален стил и качество, тя ни заплени и ние въобще не се поколебахме. Това е фирма с много подчертан собствен стил и дизайн. Те са нещо уникално само по себе си като вкус, като качество и дизайн. И не на последно място – всичките тези неща са съчетани с комфорт, който придава една уникалност и перфектност.

Христо Иванов, управител: Явно бяхме узрели за този момент, защото отидохме с колегата на една бизнес разходка да търсим мебели, които да допълват нашия бранд. Не всички клиенти харесват нашия по-тежък стил – класически. Много от тях харесват една по-изчистена, модерна визия. И са ни питали: Защо не правите такива мебели? Останахме очаровани, когато намерихме това производство точно в Турция – страна, която е в Ориента и се слави с едни по-натруфени, кичозни мебели. Точно там намерихме стилната, изчистена италианска нишка в мебелите на LODA. Веднага седнахме на преговори – само след месец шоурумът на Лода беше факт в България. Явно и двете фирми бяхме като разнополюсни магнити, привлякохме се уникално.

Малин Вълчинов – Човека с паркета, президент: винаги сме се стремили да покажем най-новото от света на мебелите. Имаме страст да измислим и да покажем нови и нови неща. Брандът LODA е интересна компилация от модерен дизайн и правилната цена. Ние сме по-силни в класическия стил на обзавеждане, затова се казваме и Артистико, но светът все повече и повече търси модерното. Така че, прибавяйки LODA, ние осъвременихме и нашите линии за паркет, вече предлагаме и модерни форми на паркет, които перфектно се съчетават с модерните мебели на Лода.

Миналата седмица собствениците на марката били в столицата на дизайна – Милано, и там, вдъхновени от целия дизайн, който витае навсякъде из пространството, се родил новият слоган на нашата фирма: “Когато изкуството срещне дизайна”. Наистина, време беше артистизмът на Артистико да срещне дизайнерската линия на LODA.

Вчера присъстващите в пловдивския дом на Артистико, наречен Home Park, разбраха, че тук вече може да се намерят мебели със стил и качество, които обикновено се откриват в Италия, но… на много по-скъпа цена. Защото LODA предлага много добър стилен дизайн с високо качество, на изключително балансирана цена.

А в далечната 2000 година ето това виолончело, което сега е на видно място в шоурума на Артистико, е станало причина Христо Иванов, Тодор Недялков и Малин Вълчинов да започнат своя бизнес с паркет. Тогава бъдещата съпруга на Христо продава своя любим инструмент, за да платят двамата наема за квартирата си, в която живеели, и да не тръгне той в чужбина да “печели пари”. Жестът на младата жена толкова трогва Христо, че той си обещава един ден не само да й върне виолончелото, но и да й купи по-добро. Което и осъществява…